StwSim Gebieden

De Schiphollijn

Deze simulatie bevat de gehele Schiphollijn, van de aftakking ten noorden van Leiden, via Hoofddorp en Schiphol, tot vlak voor de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk.

Vanwege de veiligheidseisen in de Schipholtunnel kent dit gebied geen goederenvervoer. Des te drukker is het met personentreinen, van stoptreinen tot de Thalys met een topsnelheid van 300 km/u. Er zijn veel treinseries die op het krappe opstelterrein van Hoofddorp keren, hetgeen bij een verstoorde treindienst voor de nodige extra uitdagingen zorgt.

Het sporenplan van dit traject is als volgt, en komt overeen met de situatie in 2012, voordat er bij Hoofddorp Midden opnieuw redelijk ingrijpende aanpassingen zijn gedaan:

Voorbeeld

Treindienstleider Lauwers / Oost-Groningen

Deze treindienstleidingspost omvat twee verschillende spoorlijnen, die als twee losstaande simulaties worden aangeboden.

De eerste van de twee is de nieuwe simulatie van de spoorlijn tussen Leeuwarden en Groningen. Deze deels dubbelsporige maar ook deels enkelsporige lijn kent twee stoptreinen en een sneltrein per uur, en in de spits bovendien versterkers van Groningen naar Zuidhorn v.v. waarmee de maximale capaciteit van het enkelsporige trajectdeel wordt benut.

Deze simulatie is gemaakt door Daan Oosterhuis, waarvoor hartelijk bedankt!

Het sporenplan van dit traject komt overeen met de situatie in 2014:

Voorbeeld

Zuidbroek
Station Zuidbroek met rangeersporen

Het tweede traject waarvoor de treindienstleider Oost-Groningen / Lauwers verwantwoordelijk is, is de 40 kilometer lange spoorlijn van Groningen naar Nieuweschans, met Zuidbroek als het centrale knooppunt waar het dubbelspoor overgaat in enkelspoor en waar de spoorlijn naar Veendam aftakt.

Behalve de frequente reizigersdienst van Arriva rijden er ook diverse goederentreinen van en naar Veendam. Zo nu en dan moet voor deze treinen worden gerangeerd. Goederentreinen van en naar Duitsland moeten bijvoorbeeld kopmaken in Zuidbroek.

Het sporenplan van dit traject is als volgt, en komt overeen met de situatie in 2008, voordat de aftakking naar Veendam ingrijpend is aangepast om deze weer voor personenvervoer in gebruik te nemen:

Voorbeeld

Fictief: Iyuandos

Dit is een simulatie van een fictief gebied, dat verschillende soorten infrastructuur omvat: kopstations en gewone stations, enkelspoor en dubbelspoor, gelijkvloerse aftakkingen en een relatief druk treinverkeer.

Het sporenplan van dit traject is als volgt:

Voorbeeld

Bij deze simulatie zit geen procesplan en de infrastructuur is niet altijd geschikt om op het juiste moment een aankondigingssignaal te geven, dus volle aandacht van de treindienstleider is vereist!